Spiseglede i nord

Hildr Gastro Bar - et populært spisested i Tromsø

Foto: Sven-Erik Knoff | www.fotoknoff.no

I et gammelt hus nærmere Tromsøbrua rett utenfor bykjernen i Tromsø ligger Hildr Gastrobar.

Utenfor kanskje litt som andre eldre hus, men med en gang du setter beina innenfor så føler du atmosfæren og at stedet har sjel. Og med imøtekommende mennesker med vennlige smil og duft av god mat føler du deg ivaretatt med en gang, og du har lyst til å oppleve stedet.

Hildr Gastrobar åpnet dørene for gjester i april 2015 etter at de fem vennene, Marius Carlehed Jacobsen, Gabriela Carlehed Jacobsen, Thoralf Utsi, Bjørn Pettersen og Håkon Arntsen som alle jobbet i Oslo hadde funnet ut at hjembyen manglet et slikt spisested. Etter en tid fant de lokalene og de begynte planleggingen.

Mye av møblementet kommer fra, og har vært i bruk i hovedstaden. Og serviset er forskjellig, alt er kjøpt brukt, og det er forskjellige tallerkener og skåler som man kan oppleve å få når man sitter ved samme bord. God butikk for nye drivere, og miljømessig tidsriktig med gjenbruk. Og dette er med på å gi sjel til stedet. 

Kjøkkenet er trangt og lite. Om man snur seg rundt kan man, med litt lange armer, strekke seg etter hva det måtte være på kjøkkenet.
- I et slikt gammelt hus var det begrenset hva vi fikk lov å endre, så vi måtte gjøre det beste ut av det, sier Håkon. - Det ble lange dager og vi fikk god hjelp av venner da vi pusset opp.

Tvers over gaten ligger Burgr, en underavdeling til Hildr. Alle råvarer kjøpes inn til hovedvirksomheten, og så fordeler man råvarene videre herfra. Gunstig for innkjøp, leverandører og for miljøet, da man kun har ett leveringspunkt å forholde seg til.

Hildr og Burgr har tilsammen 25 ansatte, og er blitt et populært tilskudd i restaurantbyen Tromsø, og som er godt besøk hver dag.

Med 125 sitteplasser inne og 60 sitteplasser ute, er det en aldri så liten logistikkutfordring som skal løses hver dag. Og med innkjøpsavtaler gjennom Samkjøpsgruppen er de sikret riktige priser på de avtalene som følges der.

Ekte og godt. Fiskesuppe på nordnorsk vis på Hildr Gastrobar. Foto: Sven-Erik Knoff | www.fotoknoff.no

God plass til gjester i selskap i koselige omgivelser. Foto: Sven-Erik Knoff | www.fotoknoff.no

På Hildr Gastro Bar fokuserer vi på både internasjonalt og lokalt inspirerte småretter, velsmakende cocktails, og nøye utvalgt vin og øl. Vår meny endres kontinuerlig, basert på både årstid, og kokkens humør. Vi strever etter å lage morsomme retter som overrasker og inspirerer.
— Hildr Gastrobar

Noe av Samkjøpsgruppens suksess gjennom årene er den direkte og nære dialogen med medlemmene, noe som bekreftes av Tromsøbedriften:

- En av grunnene til at vi valgte å gå inn i Samkjøpsgruppen, var den tilliten vi fikk til vår lokale representant, Jostein (Gjermstad). Han hadde tro på det vi skulle i gang med, og han ga oss mange gode råd på veien, sier Marius.

Da vi spør hva som er viktig med innkjøpsavtalene trekker de frem den nye avtalen med bonus direkte på faktura fra ASKO. Dette bidrar til forsterket likviditet og at man slipper å vente inntil et år på oppgjør. Dernest er det friheten til å bruke en miks av avtalepartnere og samtidig bruke lokale leverandører som man ikke har avtale på. Dette bidrar til mangfoldet av retter og oppfinnsomheten til kokkene.

Når vi spør om de bruker Samkjøpsgruppens kalkyleprogram blir de nesten svar skyldige... 
- Vi er erfarne kokker som er vant til å jobbe med råvarer og priser, sier Marius. Og legger til at programmet er veldig bra, og at de under andre forhold garantert ville benyttet seg av det.

De fem vennene Marius, Gabriela, Thoralf, Bjørn og Håkon ønsker deg velkommen til Hildr Gastrobar. Foto: Sven-Erik Knoff | www.fotoknoff.no

Å fotografere nordlys i Tromsø er obligatorisk for mange, men ikke alltid mulig på grunn av forhold med været. Men før man drar ut for å fotografere bør man unne seg et godt måltid på Hildr Gastrobar. Der er det iallefall åpent, og de har god mat og god service!

Foto: Sven-Erik Knoff | www.fotoknoff.no

 

Kontakt

Hildr Gastrobar, Skippergata 11, 9008 Tromsø

post@hildr.no | +47 41 60 77 79 | www.hildrgastrobar.com

Sven-Erik er fotograf, opprinnelig kokk og en "world traveler" som har reist i store deler av verden gjennom mange år.