Fant igjen motivasjonen med GO’2 grill
De kom inn i GO’2 grill så sent som i mai, men er allerede nest størst i Norge på signaturburgere. – Det er godt å ha noen i ryggen og få motivasjon, sier Katherin Hansen på Bjørn’s Gatekjøkken.

 

Matsalget begynte med pølser fra en campingvogn i Holmestrand sentrum. Mer enn 30 år senere er det burgere ved E18 på Grelland som gjelder. Men fremdeles heter selskapet Bilbjørn, etter grunnlegger, bensinforhandler og bilberger Bjørn Gustavsen.

 

Fra mai

14. mai fikk rallystripene i svart og hvitt selskap av GO’2-logo i rødt. Bjørn’s Gatekjøkken er ferskt tilskudd til kjeden.

– Det er en glede. Jentene som arbeider her, er så motiverte. Nå har vi vært her i 16 år siden E18 åpnet, og hele tiden har vi stått alene. Det er veldig godt å ha fått noen i ryggen, sier Katherin Hansen, som er daglig leder på gatekjøkkenet.

Grelland utenfor Holmestrand er kjent område for E18-bilistene, med bensinstasjoner på begge sider og veikro som er bygd over motorveien. Men området er også kjent for problemer med tunnel- og brostengninger som har gitt de næringsdrivende null omsetning i perioder. I sommer er det tunnelene som har vært delvis stengt på grunn av vedlikehold. – Det er trasig. Det er trafikken vi lever av, sier Hansen.

 

Sommerkunder

Men det har gått bra likevel. Allerede i juni passerte Bjørn’s Gatekjøkken 1000 signaturburgere på en måned. – Kundene er kjempefornøyde. Nå har vi fått inn mer kylling i burgerne, også – folk er mye mer åpne for det enn de har vært før, forteller Katherin Hansen. Hun har også tatt inn vegetarburger, som ikke er blitt det store ennå, og er i gang med å selge pizza.

Sommeren på E18 er mange faste kunder. Folk fra Oslo-området som har hytte i Vestfold eller på Sørlandet. – De sier «ha det» om høsten. Når de kommer igjen i mars og du husker hva de skal ha, blir det litt spesielt for dem, smiler hun.

 

Sammen med Shell

Kundene som kommer nordfra og stopper på Grelland, ser Shell-stasjonen, som er godt skiltet, og Marché, som synes godt fordi den ligger over selve veien. Gatekjøkkenet ligger på den andre siden av bensinstasjonen, så du ser det ikke før du har rundet hjørnet.

– Skulle vi bygd nå, ville vi lagt det på andre siden. Vi slet litt til å begynne med fordi folk ikke fant oss. Men vi har fått dreisen på det nå, sier Mette Bekkeseth. Hun er daglig leder på Shell-stasjonen, som også er en del av Bilbjørn. Bensinstasjonen og gatekjøkkenet er avdelinger i samme selskap.

– Vi har burgere inne på stasjonen, også. Men vi håper kundene får smaken på alt som heter signaturretter, slik at de må ut på gatekjøkkenet, fastslår Bekkeseth.

 

– Ny giv

Hun er også storfornøyd med medlemskapet i Samkjøpsgruppen: – Det har gitt oss en ny giv, sier hun.

Sommeren er høysesong, og siden gatekjøkkenet ligger på sørgående side av veien, er det spesielt fredagene det er trafikk. Men søndagene er også gode dager.

– Så er vi jo ekstra «på» hvis det er storkonserter i Oslo. Da hender det vi har nattåpent. Ikke minst når det er hardrock; da kommer gutta og vil ha burger, forteller Katherin Hansen.

– Men vi har bommet noen ganger. Da Madonna hadde konsert, skulle alle bare ha salat og vann. Det var ikke noen suksess. U2, Metallica og Springsteen er bra – det er burgerfolk, smiler Mette Bekkeseth.

Selv om kylling og vegetar er på vei inn, så er det ikke tvil om at sunnhetstrenden kommer senere til E18 enn til Oslo. – Vi ser på oslofolk at når de kommer ut av byen, er det greit med både pølser og burgere. Det skal være real kost. Vi har mange trailersjåfører her, også, og alle vet at der trailerne står, der er det god mat, sier Mette Bekkeseth.

Burgerne er blitt saftigere og bedre, og alle er fornøyde med signaturburgerne, konstaterer Katherin Hansen.

Burgerne er blitt saftigere og bedre, og alle er fornøyde med signaturburgerne, konstaterer Katherin Hansen.

Fartsstriper har fått selskap av GO’2-logo, og kjente retter er supplert med ny meny.

Fartsstriper har fått selskap av GO’2-logo, og kjente retter er supplert med ny meny.

Mette Bekkeseth er daglig leder for Bilbjørn, der gatekjøkkenet og Shell-stasjonen er hver sin avdeling.

Mette Bekkeseth er daglig leder for Bilbjørn, der gatekjøkkenet og Shell-stasjonen er hver sin avdeling.

Softis er også en slager på Bjørn’s Gatekjøkken. Håkon Storvik er eneste hane i kurven blant åtte damer.

Softis er også en slager på Bjørn’s Gatekjøkken. Håkon Storvik er eneste hane i kurven blant åtte damer.

Georg Mathisen er journalistisk altmuligmann med bakgrunn fra redaktørjobber i blant annet Nationen og Forsvarets Forum. De siste årene har han vært redaktør i Matindustrien og Maleren, redaksjonssjef i forskning.no, redigerer i VG og ellers skrevet og fotografert for en rekke fagblader og nettaviser. Han er også quizmaster og kryssordforfatter. Han har fått Fagpresseprisen for Norges beste fagblad som redaktør i Handelsbladet FK, og har en bronsemedalje fra NM i flipper.