Vakkert og velsmakende i Ravnkloa

Vakkert og velsmakende i Ravnkloa

De tar seg av både sult, søthunger, kaffetørst og shoppingbehov. Agnete Fossum har funnet drømmekombinasjonen av café, interiør og familie.

– Dette har bestandig vært drømmen, fastslår hun over en kaffekopp. Vi Fire Café & Interiør ligger ved Ravnkloa i Trondheim, midt i trønderhovedstadens fiskematfat. Men her er det langt mer enn fisk på menyen.

– Det er kanskje litt dødtid på ettermiddagen, ellers går det jevnt i hele åpningstiden, forteller Agnete Fossum. Hun har en solid blanding av kunder – unge og voksne, mange faste. – Alle bedriftene rundt oss bruker oss masse til lunsj, møter og takeaway.

 

Kakene er hjemmebakt hos Vi Fire.

Kakene er hjemmebakt hos Vi Fire.

Sjømatsentrum

Ravnkloa er sentrum for handelen med fisk og skalldyr i Trondheim. Fossum trekker da også frem rekesmørbrød og fish and chips som to av de mest populære innslagene på menyen. – Og husets blings. Det går mye av det meste, egentlig, konstaterer hun.

På menyen står både pizza, burgere, biff, wraps og blingser. Og ikke minst kaker. – Vi baker alt selv, forteller hun.

Sommerstid, når turistene kommer, utvider Vi Fire åpningstidene. Vinteren er roligere – da blir Ravnkloa liggende litt mer i utkanten av de travleste sentrumsgatene. – Men da er det også masse folk ute og går tur, så vi åpner fra morgenen av, sier sjefen.

Her er tre av Vi Fire – Agnete Fossum (til venstre), Cecilie Fossum og Dzhozhkun Mustafov.

Her er tre av Vi Fire – Agnete Fossum (til venstre), Cecilie Fossum og Dzhozhkun Mustafov.

 

Familie

Når det er fullt kjør, holder de åpent til folk går hjem. «Vi Fire» er nemlig i familie alle sammen.

– Det er kjæresten min og døtrene mine. Og så har vi nettopp ansatt en til, så nå er vi fem. Det går greit å drive når vi er familie. Da hjelpes vi ad, konstaterer hun. Selv arbeidet hun hos Jordbærpikene frem til hun begynte for seg selv for tre år siden.

Hos Vi Fire står estetikken i høysetet, både som miljøskapere og salgsvarer.

– Vi selger småinteriør. Det er masse folk som kjøper det vi bruker, og vi bruker noe av det til maten vår. Vi bruker fatene våre, for eksempel, så kundene ser dem og synes det blir pent, sier Agnete Fossum.

Konseptet åpner for å selge både småting og fatene som småtingene er eksponert i.

Konseptet åpner for å selge både småting og fatene som småtingene er eksponert i.

Rundt omkring i lokalet står teposene som kundene kan kjøpe med seg hjem.

Rundt omkring i lokalet står teposene som kundene kan kjøpe med seg hjem.

 

Nettbutikk neste

Matporsjonene fra Vi Fire er ikke bare velsmakende, nemlig. De ser også usedvanlig innbydende ut, som seg hør og bør i en forretning som også selger estetikk. Og så er porsjonene store.

– Det er viktig. God mat og nok mat, sier hun. Det neste på planen er nettbutikk for interiørproduktene.

Vi Fire holder til i Thaulowgården – en vernet bygning fra 1807. – Vi får lov til å ordne inne, men ikke til å pusse opp på utsiden, forteller Fossum. Tidligere var det bakeri i lokalene, slik at mye var klart da Vi Fire skulle overta.

Agnete Fossum roser gjerne hjelpen hun får fra Samkjøpsgruppen:

– Jeg er glad vi har dem i ryggen. De er flinke til å hjelpe, fastslår hun.

Cecilie Fossum selger og serverer i morens familiebedrift.

Cecilie Fossum selger og serverer i morens familiebedrift.

Lite er overlatt til tilfeldighetene hos Vi Fire.

Lite er overlatt til tilfeldighetene hos Vi Fire.

Mens rammen venter på å bli solgt, brukes den til å ønske velkommen.

Mens rammen venter på å bli solgt, brukes den til å ønske velkommen.

Til og med toalettet er det rom for å gjøre koselig.

Til og med toalettet er det rom for å gjøre koselig.

Georg Mathisen er journalistisk altmuligmann med bakgrunn fra redaktørjobber i blant annet Nationen og Forsvarets Forum. De siste årene har han vært redaktør i Matindustrien og Maleren, redaksjonssjef i forskning.no, redigerer i VG og ellers skrevet og fotografert for en rekke fagblader og nettaviser. Han er også quizmaster og kryssordforfatter. Han har fått Fagpresseprisen for Norges beste fagblad som redaktør i Handelsbladet FK, og har en bronsemedalje fra NM i flipper.